Met zorg hebben we hieronder de beste vrij te downloaden software geplaatst.


:: Video Codecs ::
DivX v3.11 alpha De originele codec welke het mogelijk maakt om DivX films af te spelen. Nadat je de codec geinstaleerd hebt kun je met een player (zoals Windows Media Player) films bekijken die een DIV3 of DIV4 decompressor nodig hebben. Voor andere players waarmee je DivX films kunt afspelen: ga naar de Players sectie
DivX v6.4
(Author's website)
Dit is de laatste versie van de DivX codec. Het is volledig herschreven zodat hij nu niet meer afhankelijk is van Microsoft componenten. Deze codec is geschreven door DivXNetworks en is gebasseerd op het OpenDivX project. Meer informatie kun je onder het 'Wat is DivX' gedeelte vinden of op de site: www.divxnetworks.com
XviD Koepi's
(Author's website)
Een codec die beter is als Divx, uitmuntend werkt en ook veel gebruikt wordt in nieuwere films. Eentje die je dus zeker geïnstalleerd moet hebben.
SMR Codec
Voor alle films die met SMR gecodeerd zijn. Herkenbaar aan de MP43 Fourcc.
:: Audio Codecs ::
Ogg Vorbis v0991
(Author's website)
Weinig gebruikte geluidscodec die vaak alleen via een pack te verkijgen is. Je kan 'm ook los instaleren via deze file. Werkt vaak beter dan het via een pack te instaleren.
AC3 Codec - filter v0.70b Deze audio codec zorgt ervoor dat een film gebruik maakt van je Surround Sound systeem. Films die gecodeerd zijn met AC3 zijn altijd 2 cd's. Deze filter heeft veel mogelijkheden tot het aanpassen van verschillende instellingen.
DivX MPEG-4 Audio Compressor 4.02 Deze audiocodec zat bij 3.11 alpha, maar wordt niet meegeleverd met nieuwere versies waardoor je 'm soms er nog los bij nog moet instaleren
MP3 Codec v1.263 De Fgh Radium MP3 Codec v1.263. In de DivX film zit vaak een mp3 audio stream. Met deze codec kan je die afspelen, hij zit standaard al in windows, maar voor degenen die 'm missen, staat ie erbij.
:: Players ::
BSPlayer
(Author's website)
BSPlayer is langzamerhand steeds verder verbeterd en behoort nu tot de betere - is misschien wel de beste - player die er bestaat. Alles is mogelijk, het instellen van custom pan-view, op welke plek de subtitles moeten verschijnen, kleur van de subtitles, versneld of vertraagd afspelen (incl. audio wat soms leuke effecten geeft :).
Als je op zoek bent naar een goede player die je in eerste oogopslag kunt snappen, is dit een goede keuze.
MicroDVD v1.2
Een DVD player die ook DivX kan afspelen. De userinterface is op het eerste gezicht niet meteen duidelijk maar na een tijdje gebruik zijn de icoontjes best handig. V1.2 is de laatste freeware versie van MicroDVD. Vanaf versie 1.3 moet er voor betaald gaan worden.
:: Encoding Tools ::
TMPGEnc v2.520
(Author's website)
TMPGEnc, Tsunami MPeG Encoder, is een programma waarmee je DivX films om kan zetten in mpeg formaat zodat je daarmee (s)vcd's kan maken. Deze kun je dan afspelen in je DVD speler. Het programma laat je alles tot in de verre details instellen over hoe je de film wil omzetten. Erg professioneel, en toch zeer makkelijk in gebruik
SRT to SSA converter Maak van een .srt een .ssa. Vooral handig als een VCD maakt via de frameserver optie van Virtualdub
DVD2SVCD v1.1.3 build2 Geweldig programma om KSVCD's mee te maken. Als je er een wilt maken, gebruik de ini file die speciaal is gemaakt door DivXStart om KSVCD's te gebruiken.
KSVCD ini Ini file die ervoor zorgt dat je met de meest geoptimaliseerde instellingen een uitstekende KSVCD kan maken. Met speciale dank aan FedEx en Scooby.
:: Editing Tools ::
VirtualDub v1.5.10
(Author's website)
VirtualDub is een video editting programma. Het is hiermee mogelijk om bijvoorbeeld in films te knippen, stukken aan elkaar vast te plakken, instellingen zoals bitrates e.d. van de film veranderen, audio uit de film halen en er een .wav bestand van maken, en zo is er nog een hele waslijst van opties. Of anders gezegd: hèt divx editing programma.
VirtualDubMod 1.5.10.1
All Inclusive
VirtualDubMod is in de basis hetzelfde als VirtualDub en bied daarbij een aantal extra's. Dit programma staat op zichzelf en je kunt deze installeren zonder dat je VirtualDub op je pc hebt staan.
Nandub 1.0 RC2 Een met toestemming gemodificeerde versie van VirtualDub 1.4. Het programma werkt en ziet er precies hetzelfde uit, op het grote verschil na, dat NanDub gebruik maakt van Smart Bitrate Control (SBC). Hiermee kun je DivX films behoorlijk verkleinen plus de kwaliteit vergroten omdat met SBC de Low en Fast codec afwisselend gebruikt worden voor het coderen van de film. Hierdoor behaal je betere resultaten. NanDub heeft voor de SBC een enorm arsenaal aan instellingen, lees als je SBC wilt gebruiken deze tutorial door over hoe NanDub werkt. Om alle features van Nandub te weten moet je de readme ff lezen.
Subtitling plugin for VirtualDub
Deze subtitler filter is ontworpen om permanente ondertiteling in een videobestand te krijgen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van VCD's. Deze plug-in voor VirtualDub werkt alleen met SSA ondertiteling bestanden. Gebruik de SRT to SSA converter om srt bestanden om te zetten in SSA
:: Subtitle Tools ::
Subsync v0.2.15
(Author's website)
Prachtprogramma om ondertitels mee te bewerken en synchroom te laten lopen. Het heet ook niet voor niets Subsync!
:: Overig ::
Codec Sniper Verwijdert elke gewenste codec van je PC.
DivFix v1.10
(Author's website)
Handig programma om incomplete avi files alsnog af te kunnen spelen. De index van een DivX film zit aan het einde van de file, als de file dus niet compleet is, kan deze niet afgespeeld worden. Dit programma creëert deze index.
Movie Type Finder v1.0 Simpel maar effectief programma om te weten met welke video codec je film gecodeert is dmv het bekijken van de FourCC info.
GSpot 2.21
(Author's website)
Dit programma geeft je veel informatie over de film. o.a. de FourCC info maar ook of je de codec geinstalleerd hebt, zo niet, welke codec je nodig hebt, audio stream codecs die gebruikt zijn, bitrate gegevens en meer gedetaileerde info over de avi.
DivX Anti-Freeze 0.4
(Author's website)
Wel eens meegemaakt dat je film stopt, maar het geluid door blijft gaan? Na dit geinstalleerd te hebben, is dat voorgoed opgelost voor DivX films. De invalid frames blijven in je film, maar je hebt er geen last meer van. Deze filter repareert dus niet, hij omzeilt het alleen maar.
DivXG400
(Author's website)
Dit programma is bedoeld om de problemen met ondertiteling te verhelpen als je een Matrox G400/G450 kaart hebt.
AVinfo v1.2 Zoals de naam al doet vermoeden, geeft dit programma heel veel info over de avi files die je op je PC hebt staan.


 
©2002-2024 DivXStart. All rights reserved | Disclaimer
0.007174